150 PARTICIPANȚI LA SEARA OBSERVAȚIILOR ASTRONOMICE DE LA BÂRLAD – 18.10.2013

DSCN1259

Planetariul Bârlad a oferit publicului în seara de 18 octombrie 2013 un adevărat spectacol astronomic, derulat în Parcul ”Victor Ion Popa” din Bârlad, județul Vaslui.

Coordonatorul activității – Dumitru Ciprian Vîntdevară a propus celor peste 150 de participanți la eveniment, începând cu ora 19.00, observații astronomice asupra constelațiilor românești tradiționale, iar cu ajutorul telescopului din dotarea observatorului astronomic, publicul bârlădean a avut ocazia să observe Luna și principalele stele reprezentative de pe cerul românesc. 

Ciprian Vîntdevară

Update:  slideshow

Această prezentare necesită JavaScript.

About crtrocom

Site-ul dedicat constelațiilor românești tradiționale, respectiv viziunii populare românești despre Univers reprezintă un produs de popularizare inițiat odată cu proiectul Constelații Românești Tradițional (2012), ce a livrat în spațiul public prima expoziție digitală multimedia din România, o abordare de succes continuată cu extinderea exponatelor virtuale de la 9 la 39, în 2013 și organizarea unei conferințe naționale cu participare internațională ”Cerul românesc și comparația cu alte mitologii stelare”. În 2016 - patrimoniul cultural imaterial al cunoștințelor și tradiției populare despre cer a revenit sub forma unei expoziții multisenzoriale: ”Cerul în Mâinile Tale - expoziție tactilă”, dedicată în primul rând nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere. În 2017, două noi proiecte aduc în atenția publicului această moștenire culturală esențială arheo-astronomică sau etno-cosmologică, sub forma unui planetariu mobil pentru nevăzători și a unui anuar de astronomie populară al Complexului Astronomic Baia Mare. Toate aceste proiecte au fost și sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, iar acest website este platforma de popularizare a constelațiilor românești tradiționale. www.crt-ro.com este un produs realizat și menținut de Complexul Astronomic Baia Mare (www.planetariubm.ro)
Bookmark the permalink.

One Response to 150 PARTICIPANȚI LA SEARA OBSERVAȚIILOR ASTRONOMICE DE LA BÂRLAD – 18.10.2013

  1. Baba Mircea says:

    Am fost cu nepotelul meu si cred ca a fost o manifestare deosebita. Felicitari.

Feedback-ul dumneavoastră!