ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE LA BUCUREȘTI

casa urseanu (2)Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” vă invită sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 19, la prezentarea constelațiilor tradiționale românești. Evenimentul va avea loc la sediul Observatorului Astronomic, bd. Lascăr Catargiu nr. 21 și va avea două părți: o prezentare despre istoria constelațiilor (cu începere de la ora 19:30) și o activitate în care participanții vor putea inventa și desena constelații.  Participarea este gratuită.

Prezentarea face parte din proiectul”Constelații Românești Tradiționale – Etapa Națională”, un proiect național de redescoperire și promovare a  cerului românesc, așa cum l-au văzut și interpretat strămoșii noștri, demarat de Muzeul de Mineralogie – sectia Planetariu Baia Mare cu sprijinul Administrației Fondului Cultural National. 

 UPDATE – ÎNREGISTRAREA EVENIMENTULUI TRANSMIS LIVE VIA-MAKE.TV/CRT ÎNREGISTRARE REÎNCĂRCATĂ PE YOUTUBE:

Admin

via comunicatul de presă.

 

About crtrocom

Muzeul de Mineralogie – sectia Planetariu Baia Mare a demarat, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural National, proiectul ”Constelații Românești Tradiționale – Etapa Națională”, un proiect național de redescoperire și promovare a cerului românesc, așa cum l-au văzut și interpretat strămoșii noștri.
Continuare a proiectului realizat în 2012 de Planetariul Baia Mare cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, proiectul ”Constelații Românești Tradiționale – Etapa Națională” reunește intr-un parteneriat amplu, planetariile, observatoarele astronomice, cluburile și asociațiile de profil din România și are ca obiective specifice :
– Promovarea și valorificarea la nivel național a elementelor specifice viziunii populare românești asupra cerului
– Conștientizarea de către publicul național a caracterului specific și original al tradițiilor românești legate de viziunea populară asupra cerului înstelat
– Creşterea interesului pentru astronomie la nivel național

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE LA BUCUREȘTI

  1. Adrian Buzatu says:

    Am urmarit cu atentie inregistrarea. Lectorul este un pic excentric in limbaj. Public mult si la prezentarea de la Bucuresti. Este o idee formidabila reactivarea acestei componente culturale, de origine prestiintifica, bazata pe observatiile asupra cerului realizate de strabunii nostri.

Feedback-ul dumneavoastră!