ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE LA BUCUREȘTI

casa urseanu (2)Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” vă invită sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 19, la prezentarea constelațiilor tradiționale românești. Evenimentul va avea loc la sediul Observatorului Astronomic, bd. Lascăr Catargiu nr. 21 și va avea două părți: o prezentare despre istoria constelațiilor (cu începere de la ora 19:30) și o activitate în care participanții vor putea inventa și desena constelații.  Participarea este gratuită.

Prezentarea face parte din proiectul”Constelații Românești Tradiționale – Etapa Națională”, un proiect național de redescoperire și promovare a  cerului românesc, așa cum l-au văzut și interpretat strămoșii noștri, demarat de Muzeul de Mineralogie – sectia Planetariu Baia Mare cu sprijinul Administrației Fondului Cultural National. 

 UPDATE – ÎNREGISTRAREA EVENIMENTULUI TRANSMIS LIVE VIA-MAKE.TV/CRT ÎNREGISTRARE REÎNCĂRCATĂ PE YOUTUBE:

Admin

via comunicatul de presă.

 

Un gând despre “ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE LA BUCUREȘTI

  1. Am urmarit cu atentie inregistrarea. Lectorul este un pic excentric in limbaj. Public mult si la prezentarea de la Bucuresti. Este o idee formidabila reactivarea acestei componente culturale, de origine prestiintifica, bazata pe observatiile asupra cerului realizate de strabunii nostri.

Feedback-ul dumneavoastră!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.