ZILELE CRT

ZILELE CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE

ZIUA CONSTELAȚIILOR- zi dedicată prezentării ”simultane” sub forma unor lecturi publice și video-proiecții ale filmului prezentărilor digitale (script-uri) și materialelor referitoare la constelații tradiționale românești – zi aleasă de comun acord cu partenerii.
septembrie. Această acțiune va cuprinde observații astronomice și lecturi publice, proiectarea filmelor scurte în format digital ce conțin cele 9 prezentări digitale (script-uri) realizate în ediția anterioară a proiectului, cu ajutorul unui video-proiector la fiecare din locațiile partenerilor. Accesul publicului va fi gratuit.

ZIUA OBSERVAȚIILOR – organizarea experimentală de către fiecare partener implicat în această activitate în luna octombrie, în perioada: 28 septembrie – 24 octombrie 2013 – a câte unei serii de observații astronomice (în orașul de reședință sau regiunea proprie) asupra constelațiilor românești tradiționale. În cadrul acestei acțiuni se va sublinia și importanța reducerii poluării luminoase în scopul unei bune observări a cerului înstelat. Accesul publicului va fi gratuit.

CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE LA BAIA MARE – ”Cerul românesc – comparația cu alte mitologii stelare”, ce se va desfășura în sala de conferințe a Muzeului de Mineralogie Baia Mare va avea loc, în ambientul unei expoziții de astrofotografie pe tema Constelații Românești Tradiționale (fotografii de înaltă calitate puse la dispoziție de ALEX CONU – partener asociat în acest proiect – ca și contribuție proprie). De asemenea vor participa la această conferință reprezentanții partenerilor.  Conferința va avea loc în perioada 13-15 noiembrie 2013.

Un gând despre “ZILELE CRT

  1. Eu am participat la observatii la Constanta. Cand mai trec prin Maramures, o sa vin si la plenetariu Baia Mare. Constelatii in trei culori – rosu, galben si albastru. Felicitari organizatorilor.

Feedback-ul dumneavoastră!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.