ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE LA MUZEUL OLTENIEI CRAIOVA

Clipboard01Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, ca partener în cadrul Proiectului cultural ”Constelații romanești tradiționale – etapa națională” organizează ”Ziua Constelațiilor Românești Tradiționale ” în sala de conferinţă a secţiei în data de 10 octombrie 2013, ora 12,30.

Activitatea va consta în:

– videoproiecţii având ca temă Universul şi structurile sale prezentate de lector univ. dr. Emil Marinescu de la Departamentul de Geografie din cadrul Facultății de Matematică şi Științe ale Naturii a Universității din Craiova;

-lectură privind Promovarea şi valorificarea elementelor specifice viziunii populare românești asupra cerului prezentată de muzeograf dr. Olivia Cioboiu;

-vizionarea filmelor digitale rezultate din prima ediţie a proiectului urmată de lecturi publice pe tema constelațiilor românești tradiționale (ZIUA CONSTELAȚIILOR).

         La manifestare vor participa studenții Departamentului de Geografie a Facultății de Matematică şi Științe ale Naturii a Universității din Craiova coordonați de lector Univ. dr. Emil Marinescu şi elevii Colegiului Național Carol I îndrumați de profesorii de la catedra de biologie, dr. Carmen Ciuculescu şi dr. Camelia Simeanu.

Această prezentare necesită JavaScript.

         Acțiunea coordonată de dr. Olivia Cioboiu, muzeograf în cadrul Secției de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova coincide cu perioada în care au loc manifestări cultural-educative dedicate Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic (4-10 octombrie), sărbătoare internațională a științei şi tehnologiei și a contribuțiilor acestora la îmbunătățirea condiției umane.

Via Comunicatul de presă

UPDATE: video (filmul conferinței va fi disponibil pe Youtube)

Feedback-ul dumneavoastră!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.