ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE LA BACĂU

observator-600x360Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” din Bacău, partener al proiectului Constelații Românești Tradiționale – Etapa Națională, va organiza vineri, 11 octombrie, ora 10, în cadrul subunităţii Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, „Ziua Constelaţiilor”.

Vor fi prezentate la început în cadrul unui spectacol de planetariu constelaţiile occidentale, după care va urma o videoproiecţie a constelaţiilor tradiţionale româneşti, urmărindu-se readucerea în atenţia publicului băcăuan a tezaurului de cunoştinţe şi credinţe populare româneşti cu privire la cer, astfel ca publicul vârstnic să rememoreze cu plăcere grupările de stele ştiute de la bunicii lor, iar tinerii să descopere că există constelaţii româneşti pe cer.

Via Comunicat de presă

Update: Albumul evenimentului

Această prezentare necesită JavaScript.

1. DENUMIREA ACTIVITĂŢII: „ZIUA CONSTELAŢIILOR”
2. DATA ŞI ORA: 11 octombrie 2013, ora 10
3. LOCAŢIA ACTIVITĂŢII: sediul Observatorului Astronomic „Victor Anestin”, Bacău
4. ORGANIZATORUL ACTIVITĂŢII: OBSERVATORUL ASTRONOMIC „VICTOR ANESTIN” – Muzeograf Maria Velea
5. DESCRIEREA PE SCURT A ACTIVITĂŢII:
Actiunea a început prin prezentarea spectacolului de planetariu „Constelaţiile occidentale”. A urmat o videoproiecţie în cadrul căreia au fost prezentate constelaţii occidentale cu reprezentările lor artistice, cu ajutorul programului „Stellarium”, explicându-se apoi cum stelele din unele constelatii au fost grupate diferit de către români, prezentându-se astfel şi constelaţiile româneşti tradiţionale şi credinţele legate de ele. Videoproiecţia a continuat cu clipurile de prezentare a 9 dintre constelaţiile româneşti tradiţionale, urmate de filmul „Legenda Cerului”.

6. NUMĂR DE PARTICIPANŢI : 60 persoane

Feedback-ul dumneavoastră!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.