ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE LA PITEȘTI

image descriptionProiectul cultural „Constelații românești tradiționale” înseamnă o serie de activități de educație prin astronomie organizate și desfășurate, în premieră națională, de zece instituții culturale și de educație partenere în perioada 26 sept.-15 noe. 2013. Muzeul de Mineralogie Baia Mare, secția Planetariu a inițiat acest proiect cultural încă anul 2011. De doi ani, consecutiv, Administrația Fondului Cultural Național finanțează desfășurarea acestui proiect cultural.

Acest proiect cultural este o inițiativă culturală națională de importanță europeană, destinată comunicării și dezbaterii valorilor tradiționale ale astronomiei prin dialog cu publicul, observații astronomice publice, expoziții multimedia și produse media destinate utilizării în spațiul virtual. Amintim câteva din produsele importante acestui proiect cultural:

– un film documentar, în format digital (2D și adaptare la Stellarium) despre cele 39 de constelații românești tradiționale, tradus în limbile engleză, franceză și maghiară;

– site-ul proiectului www.crt-ro.com ;

– un post de televiziune on-line al partenerilor in proiect www.make.tv/crt

– o expozitie tematică de astrofotografie;

– un ghid de orientare pe cerul românesc.

Partenerul local al proiectului, Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității Pitești organizează videoproiecție și lectura publică dedicate subiectului proiectului  și, în premieră națională,  inaugurarea transmisiilor în direct a canalului de tv-online www.make.tv/crt în sala 302, corp I, Universitatea Pitești, începănd de la ora 14, în ziua de 14 octombrie 2013.

Organizatoriii proiectului cultural „Constelații românești tradiționale” promit celor care vor participa la activitățile propuse un dialog despre avantajele oferite de astronomie vieții cotidiene prin prisma folclorului și a civilizației românești. Mai multe detalii vor fi publicate pe site-ul www.crt-ro.com în urma desfășurării activităților propuse de proiect.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să contactați pe:

Mircea Lite – manager proiect, Tel.: 0745-171508, 0723-557930 / E-mail: constelatiiromanesti@gmail.com, mircealite@yahoo.com

Remus Petre Cîrstea, responsabil din partea partenerului local,

tel. 0722664132 / E-mail: remus.cirstea@gmail.com

Feedback-ul dumneavoastră!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.