SEARĂ DE OBSERVAȚII ASTRONOMICE LA BÂRLAD

1378252_238039953019053_751574465_nVineri 18 octombrie 2013, începând cu ora 19:00, până la ora 21:00, Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, va organiza observaţii astronomice în faţa parcului „Victor Ion Popa” (peste stradă de pizzeria Paradis).

Activitatea se va desfăşura în cadrul proiectului naţional „Constelaţii Româneşti Tradiţionale”, iniţiat de Planetariul din Baia Mare.

Admin via comunicat de presă.

About crtrocom

Site-ul dedicat constelațiilor românești tradiționale, respectiv viziunii populare românești despre Univers reprezintă un produs de popularizare inițiat odată cu proiectul Constelații Românești Tradițional (2012), ce a livrat în spațiul public prima expoziție digitală multimedia din România, o abordare de succes continuată cu extinderea exponatelor virtuale de la 9 la 39, în 2013 și organizarea unei conferințe naționale cu participare internațională ”Cerul românesc și comparația cu alte mitologii stelare”. În 2016 - patrimoniul cultural imaterial al cunoștințelor și tradiției populare despre cer a revenit sub forma unei expoziții multisenzoriale: ”Cerul în Mâinile Tale - expoziție tactilă”, dedicată în primul rând nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere. În 2017, două noi proiecte aduc în atenția publicului această moștenire culturală esențială arheo-astronomică sau etno-cosmologică, sub forma unui planetariu mobil pentru nevăzători și a unui anuar de astronomie populară al Complexului Astronomic Baia Mare. Toate aceste proiecte au fost și sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, iar acest website este platforma de popularizare a constelațiilor românești tradiționale. www.crt-ro.com este un produs realizat și menținut de Complexul Astronomic Baia Mare (www.planetariubm.ro)
Bookmark the permalink.

Feedback-ul dumneavoastră!