ASTĂZI 15.10.2013, ORA 13.00: ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE LA BAIA MARE (BULEVARDUL TRAIAN NR.8)

antet facebook planetariu2

Astăzi 15.10.2013, la ora 13.00 – în sala de conferințe a Muzeului de Mineralogie Baia Mare din Bulevardul Traian, nr.8 – are loc evenimentul ”ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE LA BAIA MARE”, manifestare ce va fi transmisă LIVE/în DIRECT pe site-ul www.crt-ro.com

Acțiunea prezintă importanța acestui proiect și plus valoarea adusă de Planetariul Baia Mare prin adăugarea a încă 30 de constelații populare românești la cele consacrate în prima ediție a proiectului precum și celelalte produse ale proiectului care vor menține constelațiile românești în atenția publicului.

Muzeul de Mineralogie Baia Mare- Planetariul Baia Mare este inițiatorul și coordonatorul acestui proiect cultural național sprijinit de Administrația Fondului Cultural Național. — la Muzeul de Mineralogie Baia Mare.

Admin

UPDATE: FILMUL CONFERINȚEI ÎNREGISTRAT VIA TRANSMISIUNE LIVE MAKE.TV/CRT

About crtrocom

Site-ul dedicat constelațiilor românești tradiționale, respectiv viziunii populare românești despre Univers reprezintă un produs de popularizare inițiat odată cu proiectul Constelații Românești Tradițional (2012), ce a livrat în spațiul public prima expoziție digitală multimedia din România, o abordare de succes continuată cu extinderea exponatelor virtuale de la 9 la 39, în 2013 și organizarea unei conferințe naționale cu participare internațională ”Cerul românesc și comparația cu alte mitologii stelare”. În 2016 - patrimoniul cultural imaterial al cunoștințelor și tradiției populare despre cer a revenit sub forma unei expoziții multisenzoriale: ”Cerul în Mâinile Tale - expoziție tactilă”, dedicată în primul rând nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere. În 2017, două noi proiecte aduc în atenția publicului această moștenire culturală esențială arheo-astronomică sau etno-cosmologică, sub forma unui planetariu mobil pentru nevăzători și a unui anuar de astronomie populară al Complexului Astronomic Baia Mare. Toate aceste proiecte au fost și sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, iar acest website este platforma de popularizare a constelațiilor românești tradiționale. www.crt-ro.com este un produs realizat și menținut de Complexul Astronomic Baia Mare (www.planetariubm.ro)
Bookmark the permalink.

One Response to ASTĂZI 15.10.2013, ORA 13.00: ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE LA BAIA MARE (BULEVARDUL TRAIAN NR.8)

  1. Nicoleta Geanta says:

    Felicitari, mult spor si succes in continuare!

Feedback-ul dumneavoastră!