100 DE PARTICIPANȚI LA SEARA OBSERVAȚIILOR ASTRONOMICE DE LA BACĂU – VINERI 18.10.2013

14

Vineri 18 octombrie, la ora 20 a debutat seara de observații astronomice organizată de Observatorul Astronomic ”Victor Anestin” din Bacău, prin muzeograf Maria Velea la Școala ”Mihai Drăgan” din Bacău.

Evenimentul derulat în seara de 18.10, cu peste 100 participanți, este parte a proiectului Constelații Românești Tradiționale – Etapa Națională, inițiat de Planetariul Baia Mare, Observatorul ”Victor Anestin” fiind partener. Începând cu ora 20.00  s-au organizat în curtea școlii ”Mihai Drăgan” observații astronomice asupra constelațiilor românești tradiționale și asupra Lunii. Observațiile s-au realizat cu intermitențe, întrucât cerul era parțial acoperit.

Maria Velea – muzeograf

Update: slideshow

Această prezentare necesită JavaScript.

About crtrocom

Site-ul dedicat constelațiilor românești tradiționale, respectiv viziunii populare românești despre Univers reprezintă un produs de popularizare inițiat odată cu proiectul Constelații Românești Tradițional (2012), ce a livrat în spațiul public prima expoziție digitală multimedia din România, o abordare de succes continuată cu extinderea exponatelor virtuale de la 9 la 39, în 2013 și organizarea unei conferințe naționale cu participare internațională ”Cerul românesc și comparația cu alte mitologii stelare”. În 2016 - patrimoniul cultural imaterial al cunoștințelor și tradiției populare despre cer a revenit sub forma unei expoziții multisenzoriale: ”Cerul în Mâinile Tale - expoziție tactilă”, dedicată în primul rând nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere. În 2017, două noi proiecte aduc în atenția publicului această moștenire culturală esențială arheo-astronomică sau etno-cosmologică, sub forma unui planetariu mobil pentru nevăzători și a unui anuar de astronomie populară al Complexului Astronomic Baia Mare. Toate aceste proiecte au fost și sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, iar acest website este platforma de popularizare a constelațiilor românești tradiționale. www.crt-ro.com este un produs realizat și menținut de Complexul Astronomic Baia Mare (www.planetariubm.ro)
Bookmark the permalink.

One Response to 100 DE PARTICIPANȚI LA SEARA OBSERVAȚIILOR ASTRONOMICE DE LA BACĂU – VINERI 18.10.2013

Feedback-ul dumneavoastră!