CONFERINȚĂ DE PRESĂ: LANSAREA PROIECTULUI CONSTELAȚII ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE – ETAPA NAȚIONALĂ

Joi – 26 septembrie 2013, ora: 09.00 – CONFERINȚA DE PRESĂ organizată de Muzeul de Mineralogie Baia Mare la sediul Planetariului din strada George Coșbuc, nr.16

Tema principală a conferinței de presă este prezentarea și lansarea proiectului „Constelații Românești Tradiționale — Etapa Națională”, un proiect național de redescoperire și promovare a cerului românesc, așa cum l-au văzut și interpretat strămoșii noștri, chintesența unei preistorii a astronomiei românești moderne, așa cum o cunoaștem sub denumirea de „astronomie populară”.

Mai multe informații despre acest proiect sunt disponibile pe www.crt-ro.com

About crtrocom

Site-ul dedicat constelațiilor românești tradiționale, respectiv viziunii populare românești despre Univers reprezintă un produs de popularizare inițiat odată cu proiectul Constelații Românești Tradițional (2012), ce a livrat în spațiul public prima expoziție digitală multimedia din România, o abordare de succes continuată cu extinderea exponatelor virtuale de la 9 la 39, în 2013 și organizarea unei conferințe naționale cu participare internațională ”Cerul românesc și comparația cu alte mitologii stelare”. În 2016 - patrimoniul cultural imaterial al cunoștințelor și tradiției populare despre cer a revenit sub forma unei expoziții multisenzoriale: ”Cerul în Mâinile Tale - expoziție tactilă”, dedicată în primul rând nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere. În 2017, două noi proiecte aduc în atenția publicului această moștenire culturală esențială arheo-astronomică sau etno-cosmologică, sub forma unui planetariu mobil pentru nevăzători și a unui anuar de astronomie populară al Complexului Astronomic Baia Mare. Toate aceste proiecte au fost și sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, iar acest website este platforma de popularizare a constelațiilor românești tradiționale. www.crt-ro.com este un produs realizat și menținut de Complexul Astronomic Baia Mare (www.planetariubm.ro)
Bookmark the permalink.

One Response to CONFERINȚĂ DE PRESĂ: LANSAREA PROIECTULUI CONSTELAȚII ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE – ETAPA NAȚIONALĂ

  1. Grigore says:

    Un superproiect. Felicitari. Succes in continuare.

Feedback-ul dumneavoastră!